˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Organfärsbiffar med rostade rotfrukter & äpple

Sätt en twist på klassika biffar med vår organfärs – ett perfekt sätt att få i sig mer av den näringstäta organmaten! Under höst och vinter är rotfrukter och äppelsorter som Cox Orange och Aroma i säsong och därmed ett extra bra val.

45 minuter
4 portioner

Du behöver


  • Organfärsbiffar
  • 450 g

    organfärs

  • 0,5 st

    gul lök

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 2 tsk

    torkad timjan eller 1/2 kruka färsk, hackad

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar

  • Smör att steka i


  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 4 st

    höstäpplen

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    palsternackor

  • 0,5 st

    kålrot

  • 2 st

    morötter

  • rapsolja

  • Salt och nymald svartpeppar


  • Till servering
  • Lingon

  • Smetana eller creme fraîche

  • Färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar, skala löken och klyfta och skär äpplen i klyftor.
  2. Lägg rotfrukter och lök i en stor ugnssäker form. Ringla över olja och salta och peppra.
  3. Rosta i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Rör om lägg i äpplena efter ungefär halva tiden.
  4. Finhacka löken till biffarna.
  5. Blanda lök, salt, peppar, timjan och ägg i en skål och rör sen i organfärsen.
  6. Forma biffar och bryn i smör tills de är genomstekta.
  7. Man kan även steka klart dem i ugnen på ca 125 grader. Lägg en bit folie över plåten för att undvika att de bränns!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV